Besök Vässarö

10 juni 2018 - 12 augusti 2018
Ellans vändplan

Kom till Vässarö och gå på egna strövtåg eller boka in dig på  ”Trapperspåret” (Får endast gås med våra guider).

Vässarö är en ö som ligger i ytterskärgården ca 14 mil NNO om Stockholm (Ungefär mellan Grisslehamn och Öregrund). Hela denna underbara skärgårdsdel testamenterades till Stockholms Scoutkårer 1942 av sjökaptenen Ragnar Westin.

På Vässarö har vi bevarat den gamla skärgårds-miljön. Boninghus och uthus från slutet av 1800-talet vårdas ömt och våra nya tillskott av byggnader smälter in  men är anpassade efter öns verksamhet. 1976 invigdes Vässarö kapell som används både som samlingssal, lokal för disco eller yoga, kapell mm. Kapellet är uppfört på ruinen av en gammal lada, ta gärna en titt om du kommer förbi ön.

På ön finns färsk- och sjövattenkranar, soptunnor, dass, slanor och ved, dusch, bastu, kiosk, bemannad lägerexpedition, brevlåda samt mobilteckning och internet över nästan hela ön. Här finns otaliga möjligheter till spännande upptäckter, där skog, ängar och hav blir en del av upplevelsen.

Varje sommar arrangeras en omfattande lägerverksamhet på Vässarö och barn och ungdomar från Scoutkårer och andra föreningar får uppleva ett härligt lägerliv på Vässarö.
Läs mer på www.vassaro.se

 

Priser:
Dagsbesök på Vässarö 100:- (för båt ToR till ön)
Dagsbesök med Trapperspåret 100 kr + 100 för båt.

Information och kontakt:
Alla besök måste bokas via telefon 0173 370 22, så att vi kan planera in er på våra båtar. Betalningen för båtturen sker på vår lägerexpedition på ön.

Det går även bra att komma med egen båt till Vässarö.

Sök aktivitet