Våra stora rovdjur

9 december 2017 - 10 december 2017, Kl. 1–17
Biotopia
Biotopia
Ekonomikum

Vinterns tema på Biotopia handlar om hur och var du kan uppleva stora rovdjur i Uppland. Om du känner igen olika spår och spillning kan du bli spårdetektiv och ta reda på vilka djur som befunnit sig i ett område.

Temat pågår från 12/11 (undantaget helgen 18-19/11 då vi har andra aktiviteter) till 11/2 2018.

Program för helgerna (för jullovet se längre ner)
Kl. 11.15 och kl. 14 kan du vara med på vår rovdjursshow, ca 15 min, där vi berättar om varg, lo och björn och hur du kan ta reda på var dom finns.

Under hela dagen gör vi screentryck på tyg. Få en bild av ett björn-, lo- eller vargansikte på en tygkasse eller något annat som du tar med själv. Tygkassar finns att köpa hos oss för 30 kr. Vill du trycka på något annat så ta gärna med något av ljust tyg hemifrån.

Du kan också var med i vår tävling, gissa bajset. Vilka djurs spillning känner du igen? Det finns även en tipspromenad utomhus på temat sant eller falskt om rovdjur.

I Biolabbet visas rovdjursfilmer som Biotopia spelat in på Järvzoo tillsammans med spårexperten Jonatan Borling.

Jullovet, 26/12-7/1 (stängt 31/12-1/1)
På jullovet kommer du att kunna göra spårtryck i lera. Välj en djurtass och gör ett avtryck som blir en fin lertavla. Vi kommer även att ha tygtryck igång kl. 14-17. I övrigt pågår samma kringaktiviteter som ovan.

Vi kommer även att ha en kvällsaktivitet för vuxna om rovdjur. Se separat kalenderaktivitet.

Foto lodjur: Rolf Nyström

Sök aktivitet