Sök skolaktivitet

Skola

Biotopia är ett komplement till skolans undervisning inom naturvetenskap och till förskolans pedagogiska verksamhet inom naturområdet.

Vi vill inspirera och tydliggöra biologin genom exempel från vår uppländska natur i elevernas närhet. Med ökad kunskap vill vi ge eleverna större trygghet att ta till sig naturen och de naturvetenskapliga ämnesområdena. Vårt mål är att väcka elevernas nyfikenhet inför naturen och livet. Det kan gälla såväl gölgrodans, lodjurets, hoppkräftans, havsörnens eller människans liv. Vi vill belysa värdet av Upplands natur och skapa en vilja att agera för en hållbar utveckling.

Vi erbjuder pedagogledda aktiviteter och guidningar anpassade för dina elevers eller förskolebarns ålder inom flera arbetsområden. Använd sökfunktionerna till vänster för att se vårt utbud. Det går också bra att besöka museet på egen hand med dina elever. Alla skolbesök på Biotopia har en tydlig förankring i läroplanen.

Saknas något eller finns det frågor gällande vårt utbud, tveka inte att kontakta oss: info@biotopia.nu, 018-727 6370 (tis-fre kl. 9 – 17).

Varmt välkomna!