Sök skolaktivitet

För lärare

Fortbildningar för lärare och förskolepedagoger

Biotopia ska var ett stöd för skolan i undervisningen i biologi och naturvetenskap. Vi ordnar gärna fortbildningar och inspirationsdagar för lärare på din skola inom ämnet naturvetenskap.

Har ni önskemål om utbildningar eller vill boka en fortbildningsdag för hela skolan är ni välkomna att höra av er till oss. Nedan är några exempel på fortbildningspaket vi kan erbjuda. Skicka ett mail till info@biotopia.nu.

Naturen i Sverige- för dig som är lärare för nyanlända

Vad är speciellt med Sveriges natur? När man kommer ny till Sverige kan det finnas många frågor. Vad är allemansrätten, vad får man göra och vad är förbjudet i naturen, vilka bär kan man äta, finns det farliga djur? Naturen är en viktig del av vår kultur och det är viktigt att bjuda in skolelever till naturen för att stärka kunskaper och känslan för vår natur. Under 2019 kommer vi att arbeta särskilt med projekt som introducerar nyanlända svenskar till Sveriges natur.

Fjärilar i skolan

För dig som arbetar med fjärilar i skolan har vi tagit fram detta material (bifogad PDF). Det innehåller våra bästa tips och idéer om vad kan man göra på temat fjärilar i skolan. Vi berättar gärna om våra aktiviteter med skolor och allmänhet på fjärilsstigen i Naturreservatet Hågadalen-Nåsten för er. Kontakta oss gärna om ni vill boka in en visning på plats i Hågadalen!  (karin@biotopia.nu)