Sök skolaktivitet

För lärare

Fortbildningar för lärare och förskolepedagoger

Biotopia ska var ett stöd för skolan i undervisningen i biologi och naturvetenskap. Vi ordnar gärna fortbildningar och inspirationsdagar för lärare på din skola inom ämnet naturvetenskap.

Har ni önskemål om utbildningar eller vill boka en fortbildningsdag för hela skolan är ni välkomna att höra av er till oss. Nedan är några exempel på fortbildningspaket vi kan erbjuda. Skicka ett mail till info@biotopia.nu.

Naturen i Sverige- för dig som är lärare för nyanlända, sept 2017

 

Vad är speciellt med Sveriges natur? När man kommer ny till Sverige kan det finnas många frågor. Vad är allemansrätten, vad får man göra och vad är förbjudet i naturen, vilka bär kan man äta, finns det farliga djur? Naturen är en viktig del av vår kultur och det är viktigt att bjuda in skolelever till naturen för att stärka kunskaper och känslan för vår natur. Under 2017 kommer vi att arbeta särskilt med detta genom ett projekt som introducerar nyanlända svenskar till Sveriges natur.

Vid fortbildningen vill vi utbyta erfarenheter från projektet. Fortbildningen har två träffar. Vi börjar med en träff på Biotopia där vi med hjälp av utställningen pratar om vad som är speciellt med Sveriges natur jämfört med andra platser. Vid det andra tillfället träffas vi utomhus i ett naturområde i Uppsala. Då får du tillfälle att prova på de övningar som vår naturpedagog Sara Bäckman har tagit fram under året. Fortbildningen är tänkt för dig som arbetar med nyanlända på gymnasienivå.

 

Träff 1: 7 Sept (på Biotopia) 2017 15-18

Träff 2: 14 Sept (utomhus) 2017 kl. 15-18

Max 15 platser
Anmälan senast 15/8, skicka namn och skola till info@biotopia.nu

Fjärilar i skolan

För dig som arbetar med fjärilar i skolan har vi tagit fram detta material (bifogad PDF). Det innehåller våra bästa tips och idéer om vad kan man göra på temat fjärilar i skolan. Vi berättar gärna om våra aktiviteter med skolor och allmänhet på fjärilsstigen i Naturreservatet Hågadalen-Nåsten för er. Kontakta oss gärna om ni vill boka in en visning på plats i Hågadalen!  (karin@biotopia.nu)